Katinka Gerrits

Katinka Gerrits getrouwd met haar grote jeugdliefde, trotse moeder van een prachtige dochter Elliena en plusmoeder van Winter.

In 1996 behaalde zij haar diploma van Gegradueerd Psychiatrisch Verpleegkundige met onderscheiding. Gedurende 10 jaar begeleidde ze patiënten met een psychiatrische stoornis en was werkzaam als tutor op de HogeSchool Zuyd.

Omdat ze een bredere kijk op de gezondheidszorg wilde krijgen, startte ze in 2000 een 4-jarige opleiding tot Complementair Gezondheidstherapeut aan de Europese Academie te Maastricht.

Katinka studeerde af met als scriptiethema “Posttraumatische stressstoornis”. Door deze beide studies is zij ervan overtuigd geraakt dat een gezonde darm de basis vormt voor een goede gezondheid.

 

Alles wat ze nu doe staat in het teken van die overtuiging. De darm is het tweede brein en emotionele blokkades worden onder andere in de darmen niet verwerkt of vastgehouden. Mede door die overtuiging is ze in 2006 haar praktijk onder de naam "Colon Care" gestart met verbluffend resultaat.

 

Je mag wel stellen dat ze inmiddels een goede naam heeft opgebouwd op dit vakgebied en honderden mensen heeft mogen helpen met hun uiteenlopende klachten. De effecten van slechte voeding, stress, angsten ten opzichte van onze gezondheid zien we trouwens ook terug bij mensen die in een burn-out terecht komen. 

 

Sinds een aantal jaren geeft ze les,  haar ervaring en netwerk is alleen maar gegroeid.

 

Haar kennis en ervaring delen is wat zij het liefste doet, vandaar dat zij ook niet lang getwijfeld heeft om "Optimaal Vrouw" samen met deze sterke, ambitieuze dames op te richten en zo lezingen en trainingen te geven om vrouwen wegwijs te maken met hun hormonen.